nieuws

*Alle producten met korting in november & december 2018

Hijskraan Tobias

Een kranige hijskraan die daar is, waar jij wil spelen. Verplaats de hijskraan en speel in de kamer, keuken of tuin. De hijskraan gaat ook graag mee uit logeren of op vakantie.  Maak je eigen hijsplatform of grijper. De hijskraan wordt verstuurd met de brievenbuspost. Op deze manier kunt u een bijzonder cadeau bij iemand op de deurmat laten vallen.

De Hijskraan wordt gemaakt binnen een sociale werkomgeving in Nederland.

 

 

Made in Holland - deel 1

GOUDvanHOUT - Nostalgie van Nu - op zoek naar nostalgisch speelgoed van vroeger..

De speelgoedfabriek Sliedrecht was gevestigd in Waddinxveen. Speelgoedmakers anno 1850 staat vermeld op een oud logo. De 'Wadinxveensche Electrische Kinderspeelgoedfabriek maakte onder andere het E-10 wegensysteem, speelgoed van het jaar in 1973. Het Europoort Havensysteem werd speelgoed van het jaar in 1974 en is bij de kinderen hier favoriet. De jury noemde als pluspunten de 'speelvrijheid' en de kwaliteit van het hout. Tot 1982 is er speelgoed gemaakt in speelgoedfabriek Sliedrecht. Zou het niet mooi zijn als dit weer op de markt komt? MADE IN HOLLAND.

SPOT

Inspiratie ontstaat door te spelen. Een ´rontonde´ van de houten treinbaan was de aanzet voor een nieuwe ´spoorspiegel´ in de hal. 

 

 

Aftelkalender - beloningssysteem Elise

Aftelkalender - beloningssysteem. 

De houten aftelkalenders worden gemaakt van oude eiken vloerdelen. De aftelkalender is zo ontworpen dat hij uit 1 vloerdeel gemaakt kan worden. 

Tel af naar belangrijke gebeurtenissen zoals een verjaardag, een vakantie of een feestdag. Bepaal zelf hoelang van tevoren je wilt beginnen met aftellen. 

Gebruik de aftelkalender als beloningssysteem. Spreek af hoeveel blokjes er verdiend moeten worden voor een beloning. Schrijf de beloning op het vlaggetje of maak je eigen vlaggetje!

 

Speelkruk Sebastiaan getest op school in België.

tweets